Ο Σύλλογος των Απανταχού Φαλαταδιανών Τήνου ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1951, από Φαλαταδιανούς που είχαν εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα. Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση των δεσμών μεταξύ των μελών του και με το Φαλατάδο, καθώς και η προβολή του χωριού και της Τήνου γενικότερα στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο.Η έκθεση του Αργύρη Βιδάλη

Η έκθεση του Αργύρη Βιδάλη που έγινε το Φεβρουάριο 2011 στην αίθουσα της Αδελφότητας Τηνίων στην Αθήνα με θέμα "Από την Τήνο στην Αθήνα",άφησε σε εμάς που γνωρίζουμε τον Αργύρη μια γεύση από συγκίνηση και χαρά.
Η ταραχή του, όταν πλησιάζει στο λιμάνι του νησιού μαζί με τη λαχτάρα του να ζήσει όσο γίνεται πιο πολύ στο αγαπημένο του "κρησφύγετο",να απολαύσει τη φύση και τη ζωή που δεν έζησε,και δεν χορταίνει να ζει, στη γειτονιά της Δήλου,εκφράζονται με πολλά και ποικίλα έργα -ζωγραφικά ,γλυπτά και άλλες κατασκευές.
Υλικά περίεργα και διάφορα όπως λούστρα για έπιπλα,μέταλλα και πλαστικά, παλιά εργαλεία και άχρηστα αντικείμενα,βρίσκουν μια θέση στη φαντασία του και μιά χρήση στα έργα του.Αυτοδίδακτος όπως είναι, ψάχνει και βρίσκει, μιλάει και θυμώνει, αναρωτιέται και κοροϊδεύει.΄Εχει το δικό του τρόπο να σχολιάζει όσα συμβαίνουν γύρω του.
Χρόνια τώρα δουλεύει με φαντασία και τόλμη,με ντροπαλότηα και θάρρος, με υπομονή και περηφάνια.΄
΄Οχι μόνο ζωφραφίζει,φωτογραφίζει,κατακευάζει,επινοεί, αλλά και στήνει- ξεστήνει κάθε χρόνο το δικό του λαογραφικό μουσείο που ο ίδιος με έξοδα δικά του συντηρεί.
Κίνητρό του καθαρά και ξάστερα είναι αποκλειστικά και μόνο το μεράκι του και η αγάπη του για την Τήνο και η αδυναμία του για το Φαλατάδο.
Ευτυχώς,ύστερα από πολλά χρόνια ο Δήμος μας οργάνωσε έκθεσή του στο Φαλατάδο το καλοκαίρι του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2011 είδαμε στην Αθήνα τα ζωγραφικά του έργα στην οδό Ασ.Φωτηλα.
Να συνεχίσεις να εκφράζεις τα συναισθήματά σου , Αργύρη όπως εσύ το επιθυμείς και να χαρίζεις χαμόγελα τόσο στους δικούς σου όσο και σε όλους εμάς που σε έχουμε φίλο μας!
Δ.Δεσύπρη