Ο Σύλλογος των Απανταχού Φαλαταδιανών Τήνου ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1951, από Φαλαταδιανούς που είχαν εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα. Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση των δεσμών μεταξύ των μελών του και με το Φαλατάδο, καθώς και η προβολή του χωριού και της Τήνου γενικότερα στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο.



Στην Κακιά Σκάλα Φαλατάδου Τήνου γιορτάστηκε η Κυριακή του Θωμά την 1η Μαΐου 2011

Οι φιλόξενοι Φαλαταδιανοί γιόρτασαν με κέφι και ζωντάνια την Παναγιά της Κακιάς Σκάλας Φαλατάδου που συνέπεσε την Κυριακή του Θωμά την 1η Μαΐου 2011. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σωσθενίων και Περαίας π. Νικόλαος Μαραγκός εφημέριος Αγ. Αντωνίου Στενής και ο π. Άγγελος Τζανουλίνος εφημέριος Αγ. Ιωάννη Φαλατάδου.

Μετά ο Σύλλογος Φαλαταδιανών φρόντισε και φιλοξένησε τους ενορίτες και τους φίλους τους στην Αίθουσα του προσκυνήματος της Παναγίας στα Βορ' να. Πολύς κόσμος, πολύ κέφι και με την Ορχήστρα του Αντώνη Χαρικιόπουλου οι εορταζόμενοι τραγούδησαν και χόρεψαν βοηθούμενοι και από το κρασί και τους νόστιμους μεζέδες. Παραβρέθηκαν στο πανηγύρι όλοι οι Βουλευτές των Κυκλάδων, Αρχές του Δήμου Τήνου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων.
Δείτε φωτογραφίες από το γλέντι εδώ

Κατερίνα Αλβέρτη
(Άρθρο της Τηνιακής)